Ingrediente:
- ciocănele de curcan
- ceapă
- morcovi
- cartofi
- albitură
- ardei roșu
- cartofi
- pătrunjel
- două legături de leuștean
- borș cât mai acru
- ouă
- smântână (opțional)
Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de curcan:
Pune ciocănelele la fiert într-o oală cu apă. Când carnea e moale scoate-o pe o tavă și adaugă în zeama rămasă ceapa, morcovul, ardeiul, albitura și cartofii, tăiate toate după gust. Se culege carnea de pe oase și se pun bucățile în apa în care fierb legumele. Se adaugă sare și borș după gust.
Aproape de final se bat 2-3 ouă și se toarnă în ciorbă, astfel să obținem niște zdrențe. Când e aproape gata se taie verdeața și se pune înăuntru. Opțional se topește smântână cu câteva polonice fierbinți de ciorbă și se încorporează treptat, pentru a evita cocoloașele.
Dacă nu, se servește cu smântână separat sau chiar fără!
Secret: leușteanul dă un gust minunat ciorbei tale. În plus, orice gospodină știe că cea mai bună ciorbă din lume e aia „cu de toate”!
Am să încerc rețea! Ciorba arată foarte apetisant!